Vi är mycket glada att du har valt att resa med oss. Här nedan hittar du all information och nedladdningsbara dokument som du behöver för att gå vidare med din bokning och förbereda dig inför resan. Det är viktigt att du följer anvisningarna samt läser/laddar ner dokumenten. Har du frågor eller behöver hjälp så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Steg 1. Kontrollera att informationen i bekräftelsen är riktig, läs Viktig information och Resevillkor

Kontrollera bokningsbekräftelsen ordentligt. Datum, avreseort, eventuella tillägg, stavning av ditt namn etc., allt ska stämma. Du har väl inte glömt avbeställningsskydd? Anmälningsavgiften ska vara oss tillhanda inom 7 dagar, resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa. Färdhandlingar, med biljett, program, deltagarlista m m skickas ut ca 10 dagar före avresa.

Mer information om bl a pass, visum och färdhandlingar hittar du i informationsbladet Viktig information som du enkelt kan ladda hem till din dator. Läs även resevillkoren, i och med att du betalat anmälningsavgiften har du godkänt dem.

 pdf image Viktig information pdf image Resevillkor

 

Steg 2. Ladda ner, fyll i samt returnera Svarsbrev omgående

Det är viktigt att du omgående fyller i Svarsbrev och skickar in till oss. Det krävs för att vi ska kunna bekräfta arrangemangen på plats. Observera att du även behöver bifoga en kopia på identitetssidan i passet!

Här kan du ladda ner svarsbrevet:

pdf image Svarsbrev

Lägg dokumenten i ett kuvert och posta till Indienresor, Hornsbruksgatan 19, 117 34 Stockholm. Du kan även e-posta dem till info@indienresor.se

 

Steg 3. Läs mer om visumkrav, ansök om visum

För att kunna resa in i Indien måste du ha visum. Det finns två olika sätt att ansöka om turistvisum till Indien beroende på typ av resa samt om du behöver en eller flera inresor i landet. Nordiska medborgare kan använda sig av tjänsten ”eTourist Visa”. Detta passar de allra flesta som reser med oss på våra resor till Indien. Du kan även välja att ansöka om visum via Visa Application Centre i Stockholm.

Behöver du särskild hälp med visumansökan så rekommenderar vi Visumservice och Alla Visum, där du som resenär hos Indienresor erbjuds särskild hjälp (t ex ett förenklat formulär på svenska) och service och där de hanterar hela processen för dig. 

Läs mer här om visum till Indien »


Vid resa till Nepal beviljas visum vid ankomsten till flygplatsen i Katmandu för 25 USD i kontanter. Medtag två fotografier för denna visering.

Visum till Bhutan krävs för alla nationaliteter förutom medborgare från Indien, Bangladesh och Maldiverna. Visum ingår i våra gruppresors pris och måste ombesörjas i förväg. För att kunna ordna visum krävs att du i samband med bokning skickat in passkopia i färg till oss samt meddelat hemadress och yrke. Det krävs dessutom att du har minst 2 sidor tomma i passet då visumet stämplas i passet vid ankomst.

 

4. Ladda ned och läs Praktiska råd och tips

Ladda ner vårt häfte Praktiska råd och tips inför resan till Indien och läs på om allt du behöver veta inför resan. Du kan även hitta information och svar under Tips & info  

pdf image Praktiska råd och tips inför Indienresan

Med färdhandlingarna får du ytterligare material, bl a Utrikespolitiska Institutets Indien/Nepal/Bhutan häfte.

 

Steg 5. Skaffa en reseförsäkring

Kontrollera att du har fullgod reseförsäkring. Hemförsäkringar och kortförsäkringar erbjuder inte alltid fullt skydd. Vi rekommenderar att du jämför med exempelvis Europeiska ERV.