Vi är mycket glada att du har valt att resa med oss. Här hittar du all information och nedladdningsbara dokument som du behöver för att gå vidare med din bokning och förbereda dig inför resan. Det är viktigt att du följer anvisningarna samt läser/laddar ner dokumenten. Har du frågor eller behöver hjälp så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Steg 1. Kontrollera att informationen i bekräftelsen är riktig, läs Viktig information och Resevillkor

Kontrollera bokningsbekräftelsen ordentligt. Datum, avreseort, eventuella tillägg, stavning av ditt namn etc., allt ska stämma. Du har väl inte glömt avbeställningsskydd? Anmälningsavgiften ska vara oss tillhanda inom 7 dagar, resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa. Färdhandlingar, med biljett, program, deltagarlista m m skickas ut ca 10 dagar före avresa.

Mer information om bl a pass, visum och färdhandlingar hittar du i informationsbladet Viktig information som du enkelt kan ladda hem till din dator. Läs även resevillkoren, i och med att du betalat anmälningsavgiften har du godkänt dem.

pdf image Viktig information  pdf image Resevillkor

 

Steg 2. Ladda ner, fyll i samt returnera Svarsbrev omgående

Det är viktigt att du omgående fyller i Svarsbrev och skickar in till oss. Det krävs för att vi ska kunna bekräfta arrangemangen på plats. Observera att du även behöver bifoga en kopia på identitetssidan i passet!

Här kan du ladda ner svarsbrev:

pdf image Svarsbrev

Lägg dokumenten i ett kuvert och posta till Kinaresor, Hornsbruksgatan 19, 117 34 Stockholm.  Du kan även e-posta dem till draken@kinaresor.se

 

3. Läs mer om visumkrav, ansök om visum

VIETNAM 
- För inresa i Vietnam krävs minst 1 tom sida i passet. 
- Visum krävs inte för svenska medborgare som stannar högt 15 dagar. För inresa krävs giltig utresebiljett med avresa senast 15 dagar efter ankomst. 
- Är du inte svensk medborgare? Du ansvarar själv för att undersöka om visum krävs och också själv söka ev nödvändigt visum.
Läs mer om visum och ta reda på vad som gäller för dig: Pass- och visumregler

 

KAMBODJA
- För inresa i Kambodja krävs minst 2 ostämplade sidor i passet och 1 passfoto.
-Visum krävs för svenska medborgare och söks vid ankomst till Kambodja.
- Är du inte svensk medborgare? Visum till Kambodja ingår i resans pris, om visum för dig precis som för svenska medborgare beviljas vid gränsstationen i samband med inresa. Om visum förutsätter ansökan vid ambassad i annat land (Sverige eller annat land) ansvarar du själv för att ordna detta/dessa nödvändiga visum.
Läs mer om visum och ta reda på vad som gäller för dig: Pass- och visumregler

 

LAOS
- För inresa i Laos krävs minst 2 ostämplade sidor i passet och 2 passfoton.
- Visum krävs för svenska medborgare och söks innan avresa.
- Är du inte svensk medborgare? Du ansvarar själv för att undersöka om visum krävs och också själv söka ev nödvändigt visum.
Läs mer om visum och ta reda på vad som gäller för dig: Pass- och visumregler
Du ansöker genom att fylla i ansökningsblankett för visum till Laos. Ifylld blankett, pass och svarsbrev ska postas till oss senast 6 veckor före avresa.

  • Ladda ner visumansökan, fyll i den på datorn och skriv ut, eller skriv ut den och fyll i för hand.
  • Se till att visumansökan och svarsbrev är korrekt ifyllda och undertecknade.
  • Lägg dem i ett kuvert tillsammans med ditt pass och posta i rekommenderat brev till Kinaresor, Hornsbruksgatan 19, 117 34 STOCKHOLM

Här kan du ladda ner anvisning och visumansökan till Laos:

pd Visumansökan till Laos pd Anvisning till visumansökan Laos

 

 BURMA
Inresa i Burma kräver visum. Passet måste innehålla minst två helt tomma sidor. Om inget annat anges på din bekräftelse ingår kostnaden för visum och den rutin som gäller för "Visa-on-arrival" (d v s att vi samlar in uppgifterna enligt nedan och vidarebefordrar dem till Burma samt betalar visumavgiften, varefter visumet ligger och väntar på dig vid ankomsten till Yangon). Ansvarar du själv för att ansöka om visum? Läs mer om visum och ta reda på vad som gäller för dig: Pass- och visumregler

  • Ladda ner blanketten för visumansökan, fyll i den på datorn och skriv ut, eller skriv ut den och fyll i för hand.
  • Ladda ner svarsbrevet, fyll i det på datorn och skriv ut eller skriv ut den och fyll i för hand.
  • Se till att visumansökan och svarsbrev är korrekt ifyllda och undertecknade.
  • Lägg dem i ett kuvert tillsammans med fotokopia på den sida i passet där ditt foto och dina personuppgifter finns och posta till Kinaresor, Hornsbruksgatan 19, 117 34 STOCKHOLM. Du kan även maila in dokumenten (se anvisning för visumansökan).

Här kan du ladda ner anvisning och blankett för visumansökan till Burma samt svarsbrev.

 

4. Ladda ned och läs Praktiska råd och tips

Ladda ner vårt häfte Praktiska råd och tips inför resan till Indokina och läs på om allt du behöver veta inför resan. Du kan även hitta information och svar under Vanliga frågor.   

pdf image Praktiska råd och tips inför resan till Indokina

Med färdhandlingarna får du ytterligare material, bl a utrikespolitiska Institutets häfte om respektive land.

 

5. Skaffa en reseförsäkring 

Kontrollera att du har fullgod reseförsäkring. Hemförsäkringar och kortförsäkringar erbjuder inte alltid fullt skydd. Vi rekommenderar att du jämför med exempelvis Europeiska ERV.