Hoppa till huvudinnehåll

Våra teman

Våra resor speglar allt från historiska skeenden i vårt eget land till upplevelser på andra kontinenter. Vi erbjuder innehållsrika program ledda av verkliga specialister som brinner för att få dela med sig av sin kunskap.

Vi presenterar resor med starkt specialiserade program men också resor med ett brett och mångsidigt innehåll. Alla våra resor har det gemensamt att de är skapade särskilt för dig med ett genuint intresse för länders och folks historia. Välkommen till Historiska Resor!

Tema

Konst, arkitektur och teknik

Upplev stilbildande, kända arkitekters privata villor och trädgårdar. Hemliga konstsamlingar, kulturminnen och platser där tekniskt banbrytande ingenjörer ändrat framtiden.

Läs mer
Tema

Militär och politik

Resor för dig som är intresserad av militär- och politisk historia. Vi besöker platser där avgörande slag utkämpats och betydelsefylla kungligheter och politiker lagt ny mark under sina fötter.

Läs mer
Tema

Arkeologi, kultur och litteratur

Res i litterära gestalters fotspår och besök platser och utgrävningsområden som figurerat i böcker och filmer. Våra ciceroner levandegör historiska händelser, människors öden och nutidshistoria.

Läs mer
Aktuellt

Samarbeten

På uppdrag av tidningar och magasin och i samarbete med föreningar arrangerar vi specialresor med utvalda reseupplevelser.

Läs mer