Vi är mycket glada att du har valt att resa med oss. Här hittar du all information och nedladdningsbara dokument som du behöver för att gå vidare med din bokning och förbereda dig inför resan. Det är viktigt att du följer anvisningarna samt läser/laddar ner dokumenten. Har du frågor eller behöver hjälp så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Observera att på en resa som enbart går till Hongkong behöver du INTE ANSÖKA OM VISUM. Svenska medborgare får resa till Hongkong i upp till 90 dagar utan ett visum.

Är du utländsk medborgare? Då måste du kontakta oss omedelbart.

 

Steg 1. Kontrollera att informationen i bekräftelsen är riktig, läs Viktig information och Resevillkor

Kontrollera bokningsbekräftelsen ordentligt. Datum, avreseort, eventuella tillägg, stavning av ditt namn etc., allt ska stämma. Du har väl inte glömt avbeställningsskydd? Anmälningsavgiften ska vara oss tillhanda inom 7 dagar, resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa. Färdhandlingar, med biljett, program, deltagarlista m m skickas ut ca 10 dagar före avresa.

Mer information om bl a pass, visum och färdhandlingar hittar du i informationsbladet Viktig information som du enkelt kan ladda hem till din dator. Läs även resevillkoren, i och med att du betalat anmälningsavgiften har du godkänt dem.

pdf image Viktig information  pdf image Resevillkor

 

Steg 2. Ladda ner, fyll i samt returnera Svarsbrev omgående

Det är viktigt att du omgående fyller i Svarsbrev och skickar in till oss. Det krävs för att vi ska kunna bekräfta arrangemangen på plats. Observera att du även behöver bifoga en kopia på identitetssidan i passet!

Här kan du ladda ner svarsbrev:

pdf image Svarsbrev

Lägg dokumenten i ett kuvert och posta till Kinaresor, Hornsbruksgatan 19, 117 34 Stockholm.  Du kan även e-posta dem till draken@kinaresor.se

 

3. Ladda ned och läs Praktiska råd och tips

Ladda ner vårt häfte Praktiska råd och tips inför Kinaresan och läs på om allt du behöver veta inför resan. Du kan även hitta information och svar under Vanliga frågor

pdf image Praktiska råd och tips inför Kinaresan

Med färdhandlingarna får du ytterligare material, bl a vår egen svensk-kinesiska parlör och Utrikespolitiska Institutets Kinahäfte.

 

4. Skaffa en reseförsäkring

Kontrollera att du har fullgod reseförsäkring. Hemförsäkringar och kortförsäkringar erbjuder inte alltid fullt skydd. Vi rekommenderar att du jämför med exempelvis Europeiska ERV.