Med en egen arkeolog på resan…
Vad vore väl lämpligare än att göra en tidsresa tillsammans med en erfaren arkeolog? Som resenär får du uppleva mer än vanlig turism och med arkeologen Richard Holmgren utforskar du såväl historiska platser som levande folk, detta i en tilltalande kombination av lagom utmaningar, rekreation och brännande vetenskap. Resorna riktar sig till dig som äger ett såväl gediget rese- och historieintresse som allmänt nyfiken och kunskapssökande.

Säregna naturupplevelser
De historiska utfärderna går över heliga berg, genom hisnande landskap och spännande arkitektur. Detta är en kulturupplevelse varvad med avkoppling vid såväl lyxiga boenden som enklare härbärgen, säregna naturupplevelser samt inte minst lokala och smakrika kök. Allt i samma resa!

Arkeologiska platser
Föreställ dig att du under en och samma dag vandrar genom ökensanden - besöker arkeologiska platser som resenärer sällan får se och strax därefter sitter du avkopplad på ett flott boende med kall dryck och god mat. Nästa morgon åker du Jeep med beduiner till en spännande ruin där er ständiga följeslagare och arkeolog förmedlar förunderliga historier om det förflutna från både utgrävningar och svunna kulturer. Upplevelsen blir äkta och unik.

Slumrande kulturer väcks till liv
Många resenärer som reser med Richard uppskattar den lättillgängliga och historiska ram som man 
får under färderna. Glöm skolans ofta svårsmälta ämnen såsom "den franska revolutionen". Att kastas in i ett ämne utan att ha en ramberättelse är både förvirrande och oengagerade. Förstår du däremot förutsättningarna för vad som hände på andra platser samtidigt samt människorna och deras samtid, så ska du se hur en ny värld öppnar sig till de slumrande kulturer som väntar på att få tala.

Se alla Richard Holmgrens resor 

Richard Holmgren
Richard Holmgren är arkeolog och från unga år har hans resande och vistelser med olika kulturer varit en inspirationskälla till att även tolka det förflutna. En av de första skottkärrorna sköts i Egyptens Konungarnas dal, följt av dykningar efter Christopher Columbus skepp, kinesisk förhistoria samt upptäckter i Amazonas regnskogar. Sedan början av nittiotalet har han arbetet med olika utgrävningar i Medelhavsområdet och Mellanöstern, såsom klippstaden Petra, Italiens Pompeji, Siwaoasen i Egypten eller Arenigrottan i Armenien. I början av nittiotalet var han med och startade den Svenska Dödahavsexpeditionen i Jordanien, där projektet fortfarande bedriver forskning och utgrävningar. Många års arbete har också ägnats åt den etruskiska kulturen - berättelser som han förmedlat som sommarpratare eller i Vetenskapsradion Historia och SVT.